Свързани новини

20.07.2016 11:12

Още 8 души са задържани за нападението над младежи в София

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осем души са арестувани през изминалата нощ от полицията във връзка с нападенията над двете 17-годишни момчета в столицата. Едното момче е било нападнато на бул. Ал. Стамболийски. То е било пребито, нанесени са му били порезни рани по врата и гърба. Другото нападение е било на ул. "Шипченски проход".


 


Това съобщи пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Смята се, че арестуваните са близки до групата младежи, извършили двете нападения над младежи в понеделник.

Вчера са повдигнати 3 обвинения под надзора на Софийска градска прокуратура по член 116 – за опит за убийство по хулигански подбуди за инцидента на бул. “Александър Стамболийски”, каза по Нова телевизия ст. комисар Маринов.

Осмината задържани са от групата, макар не всеки от тях да има участие в извършените побои. Към момента се провеждат процесуално-следствени действия, за да докажем, че участието на лицата и в другото сбиване, до мол „Галакси”, обясни шефът на СДВР.

Той каза още, че някои от задържаните са известни на полицията и за сбиване в района на „Батова воденица” преди няколко дни - случай, който също се разследва.

Прави впечатление, че те са непълнолетни – на възраст от 15 до 18 години. Тръгват с намерението да срещнат някой и да го набият на фенска основа, тъй като са фенове на определен футболен клуб. В противостоящия футболен клуб има също такава група и просто правят опити да се изненадат и да се сбият, разказа Маринов.

Най-лошото е, че няма конкретна причина. Тук говорим за липса на ценностна система от ранна възраст, коментира висшият полицейски служител.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза вчера, че нападателите на бул. "Ал. Стамболийски" са използвали и хладни оръжия. В двама от тях са намерени брадви, по които е имало изсъхнала кръв.

Източник: дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог