Свързани новини

15.07.2016 11:36

Ахмед Муса продължава с джихадистката си дейност от ареста, твърдят разследващи

Видян 1588 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     
     Главният обвиняем по делото за радикален ислям в Пазарджик Ахмед Муса Ахмед продължава с джихадистката си дейност от ареста. В ефира на БНР прокурор Нели Попова каза, че в килията на Ахмед Муса били намерени четири мобилни телефона. В същата килия са настанени още петима от обвиняемите.

В мобилните устройства имало файлове със снимки от джихадистки характер на турски език. Това показвало, че Ахмед и поддръжниците му продължават да упражняват дейността, заради която са в ареста.

„Според мен те продължават контактите си навън, търсят сайтове в интернет с джихадистко съдържание и за мен, дори и след този продължителен арест, няма промяна в тяхното мислене и поведение", коментира прокурор Попова.

Тя отказа да назове мястото, с което най-често е поддържана международна телефонна връзка от следствения арест на пазарджишкия затвор, но според разследващи става дума за Кьолн, Германия.

Още седем от подсъдимите по делото за радикален ислям в Пазарджик излизат от килиите. На заседанието си в четвъртък съдът реши да ги постави под домашен арест, съобщава Дарик радио.

У дома се прибират Ангел Симов-Айри, Светослав Манчев-Зекерия, Ерджан Смаил, Рангел Илиев-Малкия Ремзи, Александър Иванов-Банго, Орхан Бързак и Ненко Щерев-Яшко.

Още в началото на съдебната фаза от ареста бяха пуснати единствената жена - подсъдима по делото Александрина Ангелова-Мелекшен и Стефан Димитров-Тефик. И двамата имат сериозни заболявания, които наложиха освобождаването им.

Следващото заседание по делото е на 28 юли.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв