Свързани новини

27.06.2016 13:12

Франциск защити правото си да говори за арменски геноцид

Видян 1283 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Папата защити правото си да използва думата "геноцид", говорейки за избиването на арменци в Османската империя.  По думите му с това не искал да обиди никого и посочи, че би било "много странно", ако я беше избегнал, тъй като вече преди него я бил казал Йоан Павел Втори, предаде Асошиейтед прес. Турция реагира остро на употребата на тази дума от папата. Това стана на връщане от Армения, където бе на посещение.


   Папа Франциск каза още, че църквата трябва да поиска прошка от гейовете и от всички други хора, които е маргинализирала - като например бедните и експлоатираните.

  Той повтори църковната доктрина, че гейовете не бива да бъдат дискриминирани, че към тях трябва да се подхожда с уважение, предаде Гласове.
 
 Франциск каза, че има обаче случаи на политизирано държание от страна на хомосексуалната общност, което трябва да бъде осъдено като "малко обидно за останалите". Но заяви: "Някой, който е в това състояние, който има добра воля и търси Бога, кои сме ние, та да съдим?" Ние трябва да ги съпътстваме, каза папата и добави, че според него Църквата трябва да иска прошка не само от хомосексуалисти, които е засегнала, но и от бедните, от експлоатираните жени, от децата, принуждавани да работят, че трябва да се извини за това, че "е благословила толкова много оръжия".


 Франциск приключи посещението си в Армения с призив за по-тесни връзки с арменската източноправославна църква и с обща декларация с водача на Арменската апостолическа църква за страданията на християните в Близкия изток.
 



 











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион