21.06.2016 17:37

Общината ще обнови Западния парк и градинката Кристал с европари

Видян 1899 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община ще обнови Западния парк и градинката Кристал с пари от Оперативна програма Региони в растеж. Припомняме, че бюджетът на инвестиционната програма е 280 млн. лв., от които безвъзмездната финансова помощ възлиза на 238.3 млн.лв. Средствата са разпределени по четири основни приоритета: градска среда, градски транспорт, социална и образователна инфраструктура.


Общината е отделила най-много средства за трамвайните ремонти, след това за санирането и поставянето на нова дограма в детските градини и училища и не на последно място - за ремонт на градски зони като градинката Кристал и Западния парк. Предвидени са пари и за ремонта на театър София и на общинския културен институт Средец (бившия културен дом Лиляна Димитрова).


Както 19’ вече писа 61 млн. лв. ще струва изграждането на зелените релси от Руски паметник до Княжево. Освен това ще бъдат подменени всички трамваи №5. Новите ще бъдат с всички екстри - парно, климатик и видеонаблюдение. Превозните средства ще бъдат нископодови, за да бъдат по-удобни за възрастните, хората с увреждания и майките с колички.


„Продължава модернизацията на градския транспорт. В последните години обновихме 90% от тролеите, купихме първите нови 20 трамвая и 126 автобуса. Тази година продължаваме с доставката на още 110 нови автобуса и 5 трамвая”, каза вчера кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на проектите на София пред Белгийско-български-люксембургски бизнес клуб. По думите й, програмата за модернизация на автобусния парк предвижда средната възраст на автобусите след 4 години да бъде 7 години и допълни, че първият от новите трамваи ще пристигне в края на тази седмица.   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.