Свързани новини

13.06.2016 14:16

Курортите ни са празни и без „свадата” на Очите

Видян 5127 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръстът на туризма е една голяма лъжа, както беше и миналата година, когато родното министерство отчете +5%, но Световната туристическа организация ни сложи в Топ 10 по спад в Европа, а Националният статистически институт измери над 10% спад на приходите (от 3,2 на по-малко от 2,8 млрд.евро). Наши пратеници по крайбрежието - от Албена до Лозенец, рапортуваха с кореспонденции и снимки, които свидетелстват, че тази година положението не само не е по-добро. По-лошо е.
И не „махленската свада” с „главанака” Митьо Очите е виновна за това, макар че със сигурност ще натежи допълнително за оттласкването на туристите от нашия бряг, особено след мощното отразяване в телевизии като ВВС и Норвежката държавна, която се гледа в цяла Скандинавия, в многотиражни вестници като Мирър, в Дойче веле и т.н..



Както гласеше кореспонденцията на един от нашите пратеници: „Тук проститутките са повече от курортистите”.
"Вече е средата на юни,а наплив на туристи не виждам...", твърди и суперекспертът в бранша – бившият шеф на световния туроператор ТУИ у нас и виден хотелиер по морето и във вътрешността на страта, заместник-председателят на Съюза на инвеститорите в туризма Валентин Йосифов. Напомняме, че при изпуснат юни, остават само юли и август, а 2 месеца натовареност не правят бизнеса рентабилен. Припомняме също, че в момента България се продава на руския пазар като ол-инклузив на 11 дни с полета струва 272 евро, от които за българския хотелиер остават максимум 60 с данъците, или няма и 6 евро на ден за настаняване и изхранване.



Все пак в бранша има и оптимисти. Вместо очакваните от министър Николина Клер 35%, разбира се, те имат много по-скромни очаквания.Директорът в курорта Албена - Маргита Тодорова се надява на ръст до 10% на броя туристи, но не коментира приходите. А новоизгрялата звезда и вече най-голям хотелиер по северното Черноморие Григор Фиданов говори за 5 на сто ръст, но в своите отлично управлявани хотели, които миналата година са имали 13 % скок.


Снимка: Христо Апостолов







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци