Свързани новини

12.05.2016 10:56

Забрана за бурки и в Бургас

Видян 2371 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

             Бургас е поредният град, който се смята да забрани носенето на бурки. Предложението подлежи на обсъждане в общинския съвет. Докладната записка е внесена от общинския съветник от ВМРО Георги Дракалиев, предаде Нова телевизия.

"Това е една превантивна мярка, която цели да попречи на разпространението на радикалния ислям, който виждаме, че започна от Пазарджик и пуска навсякъде пипала. Забранява се носенето на всякакъв вид облекло и покривала, които частично или изцяло скриват главата и лицето на човек”, обясни Дракалиев.

Забраната, ако бъде приета, ще важи за обществени места, обекти, където се представят административни услуги, места за отдих, комуникация и култура, както и всички официални учреждения.

Любопитен момент от предложението е вероизповеданията да не могат да използват психотропни или хипнотични вещества, отбелязва Нова.

„Има случаи, при които се рекламират лечебни, чудодейни и други средства, чрез които се повлиява върху съзнанието на хората и по този начин те са принуждавани да изпълняват разпорежданията на техните религиозни лидери”, обясни Георги Дракалиев.

„Бургас не е Пазарджик и това не е основният проблем на града. Бурките не са облекло, което се среща из улиците на Бургас, освен в някои търговски центрове. Като туристически град има туристи, които ползват подобно облекло", каза общинският съветник от БСП Евгений Мосинов.

Споделям загрижеността за обществения ред и за проявите на ислямски фундаментализъм, но влизането на град след град в подобна поредица от изменения и забрани не ми се струва логично. Забраненото понякога става по-сладко и търсено, така че ако нямаме реален проблем, защо да вкарваме такъв текст”, коментира той.

„Ще подкрепим колегите като превантивна мярка”, заяви Димитър Людиев от ГЕРБ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред