08.05.2016 16:05

Здравният октопод глътна и Албена

Видян 3497 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След рекордните печалби, които постигна през последната година, напук на всички приказки на здравния министър Москов как бил „върнал милиони” пари за лекарства от нея към системата, фармаолигархията пазарува инвестира. И има какво? Само за дните 11-14 април, когато бяха раздадени 1400 обществени поръчки за над 2 млрд., рекордьор с внепазпна нужда на лекарства за 100 млн. лв. за 2 години напред беше Пирогов. А редом с тази, и другите ни големи болници напазаруваха за 4 дни медикаменти за стотици милиони лв.


Основните акционери в Софарма АД (и чрез нея в Софарма Трейдинг АД), както и в Софарма имоти АДСИЦ Огнян Донев и Венцислав Стоев придобиха процент от Албена инвест холдинг чрез фирмата си Телекомплект Инвест АД, съобщи investor.bg.  В нея 47,44% са на Донев, а други също 47,44% са на Стоев. Кой стои зад останалите 5 на сто от компанията може би е най-интересният и вероятно решаващият политически въпрос, но това е тема за друг разговор.


Цената на придобиване е повече от висока – 2,23 млн. лв. за 6,3636%, което сигурно се обяснява с контролните функции на иначе малкия процент. Албена инвест холдинг АД притежава 20,57% от Албена АД, а и двете са в Албена холдинг АД, където контролът е в ръцете на Красимир Станев – приватизиралият курорта на северното Черноморие негов зам.-директор при соца и изпълнителен директор от 1991 г. насам. В началото на април в. Капитал съобщи, че Станев е „заставил да напусне” работещата 35 години – пак от соцвреме, финансова директорка на дружеството и акционер в Албена Ивелина Грозева. Двамата соц.босове „си взеха” курорта тънко – тънко чрез масовата и РМД-приватизация. 


Сега Станев залага на Донев, проверен от него партньор чрез ПОК Доверие, фондовете на който са големи вложители както в Софарма АД, така и в Албена инвест холдинг АД и Албена АД. Неотдавна изпълнителният директор на ПОК Доверие Даниела Петкова дори е предложена за член на Съвета на директорите на Албена АД. Напомняме, че фондът, който има и здравно осигурително подразделение, водено от Виденовия ресорен министър Мими Виткова, има нашумяла със скандални случаи на лечение частна болница. Повече по темата вижте в архива на 19min.bg.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион