Свързани новини

11.04.2016 13:16

Франция иска евроармия, Германия писка

Видян 3892 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    „За Франция създаването на Европейска армия е задължително предусловие за всяко решение на нарасналите опасности пред ЕС. Но това среща отпора на Германия и нейните интереси”, пише политолог №1 в света и шеф на Стратфор Джордж Фридман. И продължава: „Президентът Оланд каза в интервю за Билд: „Двете ни страни трябва да се разберат за бюджета на отбраната на Съюза и да действат и извън Европа. НЕ МОЖЕМ ДА РАЗЧИТАМЕ НА ДРУГА СИЛА, ДОРИ ПРИЯТЕЛСКА, за да се справим с тероризма”. Това изявление трябва да бъде взето под сериозно внимание.



    ЕС е построен на концепция с ядро, чийто произход е в конфликта от 1871 г. между Германия и Франция. След Втората световна война идва решението за интегрирането им. Днес, когато  ЕС изгуби вътрешната си връзка, го държи само тази между двете големи държави. Отношенията им обаче са под напрежение и всяко негово нарастване по даден въпрос вдига червен предупредителен флаг. Такъв флаг е изявлението на Оланд.



  Атентатите в Париж и Брюксел поставиха пред Франция фундаменталния въпрос, че не може просто да приеме заплахите, а трябва да предприема нещо срещу тях. Проблемът с радикализацията на мюсюлманските общности вътре в ЕС трябва да се реши. Оланд казва точно това, но не казва как конкретно смята да се справи, освен, че няма как да се мине без евроармия около Франция и Германия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв