Свързани новини

29.03.2016 16:42

Приеха новите правила за лечение въпреки разрастващите се протести

Видян 1590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите правила за работа в здравеопазването влизат в сила от 1 април, въпреки продължаващото и разрастващото се лекарско недоволство и протести. Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) прие анекс към миналогодишния рамков договор, който урежда новите обеми и цени на медицинската помощ за тази година.

Въпреки уверенията, че промените са в положителна посока, лекарските протести продължават, като освен личните лекари, в следващите дни се очаква да се включат и медици от болници.



А отговорът на здравния министър петър Москов бе: „Поемам отговорност, затова не подавам оставка“.
Недоволството си от системата изразиха джипитата в още 5 области - Сливен, Смолян, Перник, Пазарджик и Ловеч. Ден по-рано не отвориха кабинетите си и общопрактикуващите лекари от Кюстендил, Велико Търново, Разград, Сливен и Ямбол. За утре протести са планирани и в София-област, Бургас, Видин, Добрич, Плевен, Силистра, Сандански,  Стара Загора, Търговище, Кърджали и Хасково. Навсякъде, където личните лекари протестират, са осигурени дежурни кабинети за неотложна медицинска помощ.



“Първо, не се отпускат 600 000 направления повече, както се твърдеше, а са 408 000, разпределени на всички български здравноосигурени граждани за осем месеца до края на годината и така се пада по осем хилядни от направлението или за да се сдобиете с едно направление от това увеличение, трябва да минат 125 месеца или 10 години и половина“, пресметна председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров.




















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.