25.03.2016 14:27

Откриха уникална Детска къща в кв. Сердика

Видян 2477 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Кметът на София Йорданка Фандъкова откри в кв. Сердика уникална за страната ни Детска къща за деца, разделени от своите родители още в първите дни от своя живот, предаде Фокус.

„Къщата е прекрасна, за да стане факт, за нея работиха много хора“, заяви тя по време на официалното откриването на Детската къща. Кметът припомни, че през 2012 година Столична община дари безвъзмездно правото на строеж на терена, върху който е изградена Детската къща на фондация „Нашите деца“. „Много хора работихме за това да сме тук днес -само година и няколко месеца след като през 2014-та в един слънчев ден в едно кално пространство направихме символичната първа копка на проекта. Днес макар и слънцето да се е скрило, денят е по-хубав, защото сме тук и виждаме резултата на много дарители, на много приятели и институции, с които работим непрекъснато заедно, за да може децата в София да имат по-добра съдба и по-добро бъдеще“, посочи Фандъкова.


От миналата година е готова новопостроената сграда на къщата, която вече има завършен вид. Тя изказа своята благодарност на семейството на Силвия и Ивайло Иванови, които се грижат денонощно за децата в къщата. „Това е най-добрият модел, а именно още след своето раждане децата да не бъдат изоставяни. Ако родителите имат проблеми и притеснения, да бъдат подкрепени и макар на по-късен етап да вземат своите деца при себе си. Колкото и да е хубав този дом, най-добре е вкъщи, най-добре е при мама и татко. Може би тези, които го имат не го осъзнават, но тези, които го нямат, го знаят “, коментира столичният кмет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей