Свързани новини

15.03.2016 16:33

Пробутват пръстовия идентификатор служебно

Видян 1928 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    Системата за пръстова идентификация, която ще служи за вход при приема в болница и покупката на лекарства по линия на Здравната каса, ще залегне в служебния рамков договор, предложен от НЗОК, който предстои да бъде публикуван за обществено обсъждане, предаде Медиапул. До тази стъпка се стигна след като Лекарският съюз категорично отхвърли идеята за пръстовите отпечатъци на здравния министър Петър Москов.
Служебният проект предвижда още джипитата да получат по-малко пари за тази година, отколкото съсловната организация успя да договори с Касата преди да откаже подписването на рамковия договор. Вместо 131,5 млн. лв. те ще получат 127,7 млн. лева.



  Системата за пръстовата идентификация беше основният препъни камък пред подписването на тазгодишния Национален рамков договор, с който се определят цените и обемите на медицинската помощ за различните дейности – лични лекари, лекари-специалисти, изследвания и болнична помощ. Съсловната лекарска организация се обяви твърдо против пръстовата идентификация да заляга в рамковия договор, отказвайки да носи каквато и да е отговорност за нейното внедряване.
Засега въвеждането й е регламентирано само в наредба на здравното министерство, но не и в закон, което според юристи я прави лесно атакуема в съда. Сега това ще бъде регламентирано и със служебния договор, но все още не е ясно дали ще бъде оспорена в съда, както се случи с „пакетите“ на Москов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец