Свързани новини

07.03.2016 16:23

Алфа: 20% одобрение за правителството

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Само 20% е доверието в правителството като спадът за 2 месеца е с 4 на сто или с 20% от общата подкрепа за кабинета. Недоверието е 46% и също скача с 4 на сто. За първи път премиерът Борисов има отрицателен рейтинг – 33% доверие срещу 35%  недоверие и то по проучване на близката до управляващите агенция Алфа рисърч.


Лидер по одобрение е кметът на София Йорданка Фандъкова с 62% одобрение срещу едва 17% неодобрение, сочи пък Екзакта. Неясно как, въпреки скандалите с витентките и магистралите Лиляна Павлова е по-харесвана от шефа си, следвана от вицетата Калфин и Дончев, пресмята Алфа. Пети по рейтинг в кабинета е Москов, но здравният министър печели само 17,1% одобрение срещу 24,5% неодобрение. Останалите в МС са със силно отрицателни рейтинги, особено Румяна Бъчварова, НиколинКа Ангелкова, Влади Горанов и Екатерина Захариева. За последната вероятно недоверието е породено от произхода й – президенството, чийто бос Плевнелиев  губи още 3 пункта обществена подкрепа и вече има 25% одобрение срещу 37% неодобрение и то според принадлежащата към същия приятелски кръг Капитал агенция Алфа Рисърч. Значи истина е много по-отчайваща. Има и по-зле – доверието в парламента е 9%, в прокуратурата е 6%, в съда – 8%, а в МВР/полицията е едва 18%. 71% от хората не са за стабилност, а за реформи.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец