Свързани новини

01.03.2016 14:13

Асад обеща „пълна амнистия“ на предалите оръжието си бойци

Видян 1374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Сирийският президент Башар Асад днес обеща да направи необходимото за спазването на примирието и предложи „пълна амнистия“ на т. нар.опозиционни сили, които се откажат от оръжията си, предаде Фокус.
„Ще изпълним своята част от споразумението“, посочил е президентът в интервю за германската медия ARD. „Въздържахме се отговаряме да огъня, за да дадем шанс на споразумението. Можем да направим това, но в крайна сметка всичко си има граници. Примирието зависи и от другата страна“, заявил е още Асад.



   Той е определил временното прекратяване на военните действия като „искрица надежда“ и е предложил амнистия на бойците, които се съгласят да предадат оръжията си. „Най-важното за мен е това, че по закон и конституция гражданите нямат право да използват картечници и да нараняват други хора. Това е единственото, което искаме. Не искаме нищо повече. Както казах, ще им дадем пълна амнистия“, подчертал е сирийският президент.



    Асад е определил ситуацията в страната си като „хуманитарна катастрофа“, но е отрекъл, че армията прекъсва достъпа до храна и медицински доставки на контролираните от опозиционните сили градове. „Как бихме могли да ги лишим от храна, а от оръжия - не“, запитал е той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.