Свързани новини

27.01.2016 16:38

ВМРО: МОН да си ходи

Видян 1878 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ВМРО вика министър Танев на изслушване в парламента група на Патриотичния фронт утре и счита, че трябва да бъдат дадени ясни отговори на проблемите с обучението по история, литература и география, които скандализираха българското общество“, съобщиха от пресцентъра на партията. „Нужно е ръководството на МОН или да докаже способностите си да реши тези проблеми, или да си ходи“, се казва още в съобщението.


Формацията призова образователният министър Тодор Танев да спре промените. „Танев трябва спешно да разясни логиката на постоянните експерименти с българските ученици“, посочват от ВМРО.


„Става дума за последна тема по история в проекта за VI клас, която е озаглавена Османската империя и българите (ХV-ХVІІ в.). В нея минимално е споменаването на съпротивителните действия на българите срещу османската власт. За сметка на това авторите настояват на определението съжителство между българи и турци вместо робство.


Като цяло остава впечатлението, че се цели превръщане на българското училище в проводник на тезите на Сорос и неоосманистка Турция. Искаме да се надяваме, че е просто съвпадение фактът, че именно министър Танев възторжено представи книгата на турския премиер Давутоглу в България.


Предложените промени в учебните програми са незаконни, защото в чл. 5. ал. 1, т. 2 от образователния закон една от основните цели на предучилищното и училищното образование е съхраняването и утвърждаването на българската национална идентичност“, завършва съобщението на ВМРО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева