Свързани новини

02.01.2016 09:33

Ердоган посочи Хитлерова Германия като пример за ефективна президентска система

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Турският президент Реджеп Ердоган, който претендира за конституционни промени с повече президентски пълномощия, посочи в свое интервю Хитлерова Германия като пример за ефективна президентска система, предаде Reuters. Досега той залагаше в примерите си на страни с президентски системи като САЩ, Франция или Русия.

При завръщането му от посещение в Саудитска Арабия късно в четвъртък Ердоган бе запитан дали подсилването на президентската институция с изпълнителни пълномощия е възможно при запазване на единната структура в държавата. „Вече има примери в света. Можете да видите един от тях, като погледнете Хитлерова Германия. Има и по-късни примери в различни други държави", добави Ердоган.



  По-късно от администрацията на президента на Турция разясниха думите му за хитлеристка Германия, като заявиха, че са извадени от контекста, предаде Фокус.

В петък пресслужбата на Ердоган приведе втората част на изказването на Ердоган. „Важно е внедряването на президентската система да не пречи на хората. Ако се гарантира справедливостта, тогава проблем няма да има, доколкото хората очакват именно справедливост“, цитира Today's Zaman.
Както уточняват от президентството, Ердоган е искал да подчертае, че в основата на президентската система трябва да стои следването на принципите на справедливостта.
„Злоупотребата с формата на управление може да доведе до лошо ръководство, а по-късно и до катастрофални последствия, както в хитлеристка Германия. Важно е да се стремим към справедливо управление, което служи на народа“, казва се в изявлението на администрацията на турския лидер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови