Свързани новини

26.11.2015 10:16

Борисов: Искаме повече български продукти на китайския пазар

Видян 2481 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Китай е наш първостепенен партньор в Азия и считаме, че е наличен широк спектър от възможности за разширяване и задълбочаване на нашето сътрудничество. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с китайския си колега Ли Къцян в Пекин.



Българският премиер изтъкна, че Китай е сред най-големите ни експортни партньори не само в Азия, но и в световен мащаб. „Нашите приоритети са увеличаване на китайските инвестиции в България, разширяване на обема и разнообразието от български продукти на китайския пазар и стимулиране на туристическия обмен“, заяви Борисов. Той добави, че разчитаме китайските власти да съдействат за ускоряване на процедурите за внос в Китай на български земеделски и хранителни продукти. Според премиера, може да се потърсят взаимноизгодни модели за успешното изпълнение на приоритетни инфраструктурни проекти. Също така гледаме позитивно на китайските фирми с интерес към пазарите на ЕС, които могат да установят свои представителства, логистични бази, производствени мощности и центрове у нас.
Премиерът Борисов отбеляза проведения българо-китайски инвестиционен форум в Шанхай и изрази очакване той да даде импулс на нови бизнес партньорства от интерес за двете страни.



Българският министър-председател даде висока оценка за организацията и постигнатите резултати от 4-ата среща на правителствените ръководители на страните от ЦИЕ и Китай в Суджоу. „Искам да Ви поздравя за далновидното отношение към страните от нашата част на Европа и Балканите. Десетилетия наред Балканският полуостров е бил средище на напрежение и войни и в голямата си част е много по-изостанал от другите страни в Европа. Фактът, че едните са членове на ЕС, а другите не са, че едните са членове на НАТО, а другите не са, на практика допринася за по-голямото разделение.  С формата 16+1 и с Вашето лично отношение могат да се регулират някои от неравенствата, да се изравнят възможностите“, отбеляза по време на срещата премиерът Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и