Свързани новини

24.09.2015 15:14

Отстраниха от длъжност шефа на спецпрокуратурата Светлозар Костов

Видян 954 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Висшият съдебен съвет освободи от длъжност ръководителя на Специализираната прокуратура Светлозар Костов, съобщават от институцията.


Той е наказан дисциплинарно. С решение си ВСС приключи първото от водените срещу Костов 4 дисциплинарни производства, предава news.bg.


По информация от Правен свят Костов е освободен от поста с 13 гласа ''за'', 4 ''против'' и трима въздържали се. Той се наказва заради скандал отпреди почти 2 години, когато е влязъл в конфликт с подчинените си прокурори.Тогава те алармираха, че са подложени на недопустим психологически натиск и опит за лов на вещици, и ако ВСС не предприеме мерки, ще подадат молби да бъдат преместени в други съдебни органи. 


 Висшите магистрати поясняват, че наказание е наложено и за извършени от шефа на спецпрокуратурата нарушения, образувани по предложение на обвинител номер 1 в държавата Сотир Цацаров.


Както е известно през август т.г., Цацаров внесе във ВСС предложение за отстраняването от длъжност на Светлозар Костов. Причината - отложил изпълнение на присъда на Росен Петров - Животното от групата на Златко Баретата заради заболяване, без да направи проверка на фактите. Именно заради това е образувана една от четирите дисциплинарки.


Шефката на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова също поиска Костов да бъде отстранен.


Припомняме, че само преди два дни Светлозар Костов си направи самоотвод по делото Октопод, заради водените разследвания срещу него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни