Свързани новини

06.01.2009 12:42

Първанов: Да пуснем трети блок на АЕЦ "Козлодуй"

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Трети блок на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде пуснат в тежки условия на криза, каквато създава ситуацията със спирането на подаването на природен газ за България тази сутрин", заяви президентът Георги Първанов по време на церемонията по освещаването на бойните знамена на българската армия, предаде БГНЕС.


Държавният глава обясни още, че според договора с Европейския съюз, България може да пусне и двата спрени блока на АЕЦ в ситуация на криза. Първанов заяви, че страната ни ще бъде една от най-потърпевшите заради конфликта между Русия и Украйна и затова 2009 г. се очертава да бъде нелека за България. Георги Първанов заяви още, че тази сутринта е водил разговори с премиера Сергей Станишев и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и вече има план за действие. Държавният глава обясни, че на първо време, където е възможно ще се премине от природен газ на мазут. Затова той е водил и разговори с „Лукойл Нефтохим“. Ще се увеличи производството на мазут, за да може да бъде захранени топлофикациите в страната и по този начин топлоподаването към потребителите да не се намалява. „За съжаление други от потърпевшите страни имат находища или запаси и тук се потвърждава нуждата на политиката, която с опитвам да провеждам. Надявам се най-големите ми опоненти да разберат смисъла на посещенията ми в Египет и Азербайджан“. Първанов призова Украйна и Русия да ускорят преговорите и да постигнат съгласие, което да реши не само проблема между тях, но и да възобнови нормалното подаване на газ към района и България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.