Свързани новини

06.01.2009 11:05

Прекратени са доставките на природен газ към Балканите

Видян 2157 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 3:30 ч. тази сутрин са прекратени доставките на природен газ на украино-румънската граница към «Булгаргаз», както за българския пазар, така и количествата за транзит към Гърция, Турция и Македония.


Това съобщкиха от Министрество на икономиката и енергетиката, цитирани от БГНЕС. В следствие на създалата се кризисна ситуация и с цел недопускане на промишлени аварии, по заповед на министър Петър Димитров от 7:00 часа тази сутрин бе свикан Съвета по сигурност и управление при кризи към Министерството на икономиката и енергетиката. Съветът назначи кризисен щаб под ръководството на зам.-министър Галина Тошева, който да следи и анализира ситуацията и да изиска информация от големите потребители на природен газ за възможностите за преминаване към алтернативно гориво.
Добивът от газохранилището в Чирен е увеличен до 4.3 млн. куб. метра за денонощие с цел задоволяване на минималните потребности на страната. По препоръка на министерството от 7:00 часа тази сутрин топлофикационните дружества в страната започват подготовка за преминаване от природен газ към алтернативни източници. Подготвен е баланс за преразпределение на наличните количества природен газ с цел осигуряване работата на топлофикационните дружества и предприятията с непрекъсваем производствен цикъл. МИЕ апелира към всички потребители на природен газ в страната да ограничат до минимум потреблението или при възможност да преминат към алтернативни енергийни източници. Във връзка със създалата се ситуация в 10 ч. премиерът Сергей Станишев свиква оперативно съвещание в Министерски съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката