Свързани новини

28.06.2015 09:20

Ципрас към гърците: Кажете „категорично „не“ на ултиматума на кредиторите“

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на реч пред гръцкия парламент в събота премиерът Алексис Ципрас призова народа да каже „категорично „не“ на ултиматума“ на международните кредитори в рамките на предвидения на 5 юли референдум, предаде АФП. Ципрас посочи, че „гръцкият народ ще каже категорично „не“ на ултиматума, но в същото време ще каже „да“ на солидарна Европа“.


 


Той изрази мнението, че след гордия отказ на гърците позициите на страната в преговорите с кредиторите ще бъдат укрепени.


 


Междувременно изпълнителният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че отсрочки за Гърция по плащанията на кредита към фонда са изключени. Крайният срок е 30 юни. В Гърция при това се надяват да решат въпроса с кредитирането на национален референдум, който трябва да се състои на 5 юли.


 


Лагард отбеляза, че референдумът в Гърция няма да има никаква юридическа сила, защото той ще се състои след изтичането на срока за погасяване на кредита. „Говоря от юридическа гледна точка, на референдума ще става дума за предложения и мерки, които вече няма да имат сила”, каза Лагард пред Би Би Си.


 


Гърция няма да може да се ползва с финансиране от МВФ, докато не уреди всичките си съществуващи разногласия с институцията, заяви още Лагард. „Не мога повече да плащам за Гърция. Гърция повече няма да има достъп до финансирането на фонда, докато не уреди всичките си въпроси с него”, каза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.