Свързани новини

24.06.2015 14:20

Домусчиев: Протестът на бизнеса няма да е символичен

Видян 1436 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протестът на бизнеса ще го има, ще се намалят мощностите за час от 11 до 12 часа на 26 юни, това е инициатива на отделните предприятия. Протестът ще е с ленти, стикери, ще излязат хората пред предприятията.


Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща на бизнеса и правителството за цената на тока, съобщи БГНЕС.


Домусчиев бе категоричен, че протестът на бизнеса няма да е символичен. "Протестът не е конкретно срещу правителството. Искаме да има стабилно правителство. Протестът е срещу това, което с случваше през тези 25 г. в енергетиката в България и срещу всичко, което продължава да се случва. И ще е протест срещу тези, които участват в злоупотреба и кражби, срещу тези, които имат влияние и върху вас, медиите", добави Домусчиев.


По думите му, протестът е срещу тези, "които се опитват по всякакъв начин да обезличат това, което ние работодателите казваме". Става дума за 4-те работодателски организации, които съставляват над 95% от българския бизнес. Ние създаваме работни места, даваме заплати, искаме да създаваме още работни места и да вдигаме заплатите. Направили сме много инвестиции и искаме България да бъде място за правене на бизнес. Без спиране на злоупотребите в енергетиката и без спиране на кражбите, това няма как да стане. Затова протестът ще е протест и основната идея е да се стигне до реформи, отбеляза председателят на КРИБ.


Той се надява, че общественият съвет ще намери в рамките на месец консенсус по всички проблеми и ще се направят законодателни реформи.


Надявам се и министър Петкова да има повече кураж да прави реформи и да не се притеснява. Увеличението на цените за бизнеса, значи по-висока стойност в предприятията, това значи съкращения, увеличение на цените за бита, за всички стоки и услуги, подчерта Домусчиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак