Свързани новини

23.06.2015 10:26

Кметът на Ботевград избира между 3-4 партии за 4-ия си мандат

Видян 905 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никой не ме е изваждал принудително от дома ми. Вчера ми беше връчена призовка, че трябва да се явя в 10 часа в окръжната прокуратура в София, което и сторих. Бяха ми зададени четири допълнителни въпроса от прокурорите, след което си тръгнах, обясни пред бТВ Георги Георгиев, кмет на Ботевград, ден след новината, че с помощтта на органите на реда прокуратурата го е привикала на разпит заради длъжностни престъпления, пише КРОСС. Георгиев обясни, че и по-рано е имал призовка да се яви в прокуратурата, за която е предоставил съответните документи и факти защо е бил възпрепятстван да се яви. От месец и половина Георгиев е в отпуск по болест заради това, че се лекува от дискова херния и именно затова не е отишъл предишния път.


Вчера, когато полицаите ми казаха, че трябва непременно да се явя в прокуратурата, аз абсолютно доброволно се съгласих и се явих за въпросния разпит, каза той.


По повод обвинението към него кметът заяви: Нямам практика да заобикалям закона и всички обществени поръчки, по част от които има проверки в община Ботевград, са проведени и се извършват спрямо законовите разпоредби. По отношение на обвиненията и проверката за това дали неправомерно е било искано допълнително финансиране за асфалтирането на определен брой улици в Ботевград Георги Георгиев заяви, че голяма част от констатациите от предварителния доклад от проверката са били оспорени от него като кмет и от общината и в окончателния доклад и те са отпаднали. Кметът отново коментира, че пътя, който е бил изграден до един от неговите имоти и който е с дължина 120-140 метра е струвал 9 хиляди лева и е платен лично от него, от неговите спестявания.


Георгиев отрече да са верни данните от единия от одитните доклади, според който общината е задлъжняла с над 1.3 милиона лева заради извозването на боклуците към сметището, където се складират отпадъците на общината. Той заяви, че в окончателния доклад на Сметната палата въпросните констатации са отпаднали и дори общината трябва да получава пари по случая. Той отбеляза, че е напуснал ГЕРБ, след като самата партия е оттеглила подкрепата си от него. Засега имам намерения да се кандидатирам за четвърти мандат и ще видим, ако го сторя коя партия би ме подкрепила. Имам предложения от около три-четири партии отбеляза Георги Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак