02.01.2009 10:20

Тенденции в зимна мода 2009

Видян 1927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Може би най-важното нещо, което характеризира настоящия зимен сезон в модата - е умереност и точност. Няма никакви радикални иновации и идейна открития. Основно, модните дизайнери, се представиха с фините нюанси на вече известни и популярни неща, както и с дискретни цитати от различни ретро-стилове - хипи, седемдесетте и осемдесетте години.


На практика всички основни тенденции на зимата-2009 са фокусирани върху традиционни класическа неща, така че да са комфортни и удобни за всякакви обстоятелства. За да разчупят този класически стил, дизайнерите предлагат множество пикантни детайли и аксесоари.
1. Пухкави кожи
Като говорим за зимата, преди всичко, трябва да помислим за топло облекло. През този сезон дизайнерите отново се върнаха на изобилието от естествени кожи, въпреки съпротивата на природозащитните организации. Изглежда, че красотата и функционалност на тези кожи, не могат да бъдат заменени от други материи. Основна тенденция на сезона са дългокосместите кожи (например, лисичи). Въпреки това, тяхната пищност е балансирана до толкова, че да може да се говори за минимализъм. Дизайнерите предлагат както изцяло кожени якета и полушуби, така и палта и якета, в които дългокосместите кожи се явяват като завършващ детайл. Всички те са особено удобни за модерната градска среда.
2. Блясъка на сатена
Въпреки че, много жени не приемат дрехите от сатен за всекидневния си гардероб, през зимата на 2009 дизайнерите предлагат да се погледне от нов ъгъл към тях, като придават на всекидневните сатенени облекла изисканост, шик и лукс. Преди всичко на модния подиум бяха показани много сатенени блузи с доста лаконичен силует, но имаше и разнообразие от делови костюми и поли.
3. Без ръкави
Коженият елемент се използва от дизайнерите и в други дрехи от дамския гардероб. Вече няколко сезона подред водещите модни къщи предлагат разнообразие от дрехи без ръкави. Не е изключение и сезон зима-2009. В много от колекциите присъстваха както къси елечета до кръста, така и дълги до средата на прасеца дрехи без ръкави в селски стил. Едно от класическите вече неща е трикотажният пуловер без ръкави, който е взаимстван от мъжкия гардероб.
4. Нова многослойност
Елеци и дрехи без ръкави, якета, жилетки, шалове - всички тези детайли позволяват на дизайнерите в изграждането на нова многослойност. Дори привърженици на класическата елегантност я използват в своите колекции, като понякога съчетават нещата, които не са напълно съвместими. Въпреки това, в тази тенденция през новия зимен сезон липсват пънкарският вид и раздърпаността. Тя е използвана за създаването на класически комплекти дрехи и изглежда много сдържано. За това се предлага и в деловите облекла.
5. Поглед върху парк-якето
Много жени предпочитат облекло с по-свободна кройка, вместо къси и тесни кожени якета или класически костюми в комбинация със строго палто. Те предпочитат универсалните облекла, които им помагат да се чувстват комфортно в съвременните градски условия. През зима-2009 се завръща една такава функционална дреха, като парк-якето. То напомня ерата на 80-те години и повтаря почти изцяло много от популярните тогава модели. Парк-2009 трябва да бъде с дължина не по-късо от средата на бедрото, да не е прекалено обемно, с голяма качулка (за предпочитане с кожен кант) и с удобни джобове.
6. Шалове
Като аксесоари към парк-якето дизайнерите предлагат дълги шалове и плетени шапки. Истината, обаче, е, че през този сезон дизайнерите са укротили въображението си и не са прекрачили рамките на разумното. Супер огромните шалове, в които можехме да се опаковаме като пашкули през миналата зима, останаха в миналото. Тенденцията през тази зима е тънък плетен шал, който се увива един или два пъти около врата и завършва с дълги ресни. Хит са копринените шалове, които имат по-скоро декоративен характер, отколкото да създават топлина. Те могат да се носят и по два - особено, ако са в контрастни цветове.
7. Панталон-банан
И шаловете, и парковете, и кожените якета може да се носят с топли панталони. Но кои панталони са хит през зимния сезон на 2009? За съжаление, настоящата тенденция не би допаднала на всяка жена. Отново обръщайки се към 80-те години, дизайнерите са решили да представят обновен модел на панталона-банан. Този модел е с много голям обем на бедрата, а към глезените се стеснява значително. Някои дизайнери го предлагат с дължина над глезена, при други - е прихванат в глезена с маншет, трети го стесняват още в коляното.
8. Пола-пачка
Това е още един хит за сезон зима-2009, който следва да бъде оценен много внимателно. Ясно е, че единствените жени, които биха си позволили да облекат такава пола, са тези, които имат много кльощави дълги крака и тесни бедра.
Задължително е полата-пачка да се носи с много плътен цветен чорапогащник (за предпочитане в черно или сиво). Интересна приумица на дизайнерите е комбинирането на този тип пола с късо кожено яке-бомбер.
9. Мрежест чорапогащник
Впрочем, ако сте склонни към радикални действия, можете да добавите към полата-пачка един друг хит на сезон зима-2009 - мрежест чорапогащник. Това е може би една от малкото тенденции, които разчупват рамките на умерения класически стил на сезона. Както е известно, такъв чорапогащник в черно е едно от най-секси нещата в дамския гардероб. Много жени смятат, че той изглежда вулгарно, но и много с удоволствие го носят. Но това все пак той е доста пикантен аксесоар, който трябва да се използва много внимателно.
10. Боа
Като говорим за кожа, не може да пропуснем още едно завръщане от миналото - кожените шалове (боа). Настоящият зимен сезон предлага голямо разнообразие от такива аксесоари. Тази тенденция е елегантен цитат от модата на четиридесетте години на ХХ век. В този период, жените искали да изглежда елегантен, но следвоенната обстановка, не е позволявала да се носят кожени палта или пелерини. Така се появява този моден аксесоар, който е едно прекрасно допълнение към вълнено палто или сако, а дори и към класически костюм от туид. По материали на zaneya. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.