Свързани новини

06.05.2015 11:20

Станишев без конкурент за лидер на ПЕС

Видян 7304 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сергей Станишев засега е единствен кандидат за лидер на ПЕС. Това стана ясно навръх рождения му ден, който той посрещна с работни срещи в Брюксел днес, съобщава „24 часа”.


Крайният срок за номинации изтича утре. Конгресът, на който европейските социалисти ще гласуват за лидер, е на 12 и 13 юни в унгарската столица Будапеща.


Ако бъде преизбран, Станишев ще изкара втори пълен мандат начело на ПЕС. Той оглави европейските социалисти при предсрочното оттегляне на дългогодишния им водач Пол Нируп Расмусен през ноември 2011 г., а година по-късно на редовен конгрес бе преизбран за президент.


Голяма конференция на ПЕС ще се проведе на 10 и 11 май в хотел “Шератон” в София. Домакин ще е БСП и форумът ще бъде открит съвместно от Станишев и соцлидера Михаил Миков, за да се разсеят спекулациите за напрежение между тях и за втори властови център в партията.


Конференцията е на тема “Балканите - визия за общо бъдеще” и е опит на европейските социалисти да поощрят страните от Западните Балкани за членството им в ЕС. Румъния и Албания ще бъдат представени на форума от министри, а Сърбия и Македония - от висши партийци.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.