Свързани новини

30.03.2015 14:18

Ангелкова фантазира 1% спад на руския туризъм, истинският е 39%

Видян 2728 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Купища лъжи изрече на туристическото изложение в Москва министърът на туризма Николина Ангелкова. Някои от тях са направо смехотворни. Според нея в България е имало световно първенство по ски алпийски дисциплини. Истината е, че то се проведе във Вейл – Бийвър Крийк в САЩ и руснаците отлично го знаят, защото техният слаломист Хорошилов за една бройка не грабна медал. Ангелкова излъга и за световно първенство по сноуборд в Пампорово. Истината е, че в курорта просто имаше турнир Фрийстайл Оупън. Нищо повече. Апропо, в своите изявления тя здраво лобира за двата курорта. Нейните думи фигурират в официалния бюлетин на Националното туристическо представителство на България в Русия.


Това обаче е малка беда. Според Ангелкова през зимата сме били имали само 1% спад на руските туристи. Според руската статистика обаче спадът е точно 39%, както тя можеше да прочете в публикуваната от местната асоциация на туроператорите информация, макар да би могла да зърне и сайта на тамошния събрат на НСИ. 


Като знаем, че у нас туристическа статистика просто не съществува, а има стъкмистика – всяко минаване през границата на руснак се смята за един отделен турист, а примерно работещите техни граждани в Лукойл или Газпром, които имат представителства у нас, влизат, без да са туристи, по десетки пъти годишно, дали Ангелкова е този, на когото по света и у нас ще се вярва?!

Майя Ломидзе – шеф на асоциацията на руските туроператори твърди категорично: „В момента очакваният спад е около 30%, но в края на сезона очакваме нещата да бъдат много по-драматични”. Какъв ти тук 1% спад, мила ни Николина?


Дреболия, но смехотворна, е и лъжата на министъра, че имаме 20 консулства, които всъщност са 19 визови центъра и това лесно може да се провери най-малкото в официалния бюлетин на собственото ни Национално туристическо представителство в Русия в неговия понеделнишки брой от 30 март. Както и че не бихме могли да издаваме многократни визи за руснаци, освен за деца, въпреки че братушките отлично знаят, че всички имат многократни визи за Гърция.


Онова, по което Ангелкова всъщност трябва да работи е, че освен очевиден страхотевичен спад на броя туристи, ще имаме и катастрофална липса на рентабилност. По данни на ТУИ – европейския туроператор №1 от Германия, тазгодишните пакети за България са свалени с 34,8%, което е много повече от отстъпката на Гърция и Турция. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв