Свързани новини

25.02.2015 14:28

Стотици на протест пред НС срещу заема от 16 млрд. лева

Видян 1321 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици граждани, симпатизанти и членове на БСП излязоха на протест пред Народното събрание против заема от 16 млрд. лв, който управляващите искат да вземат. След призива на БСП за протест, дойдоха представители на други партии и граждански организации, които подкрепят инициативата на БСП.


"В НС се гласува заем от 16 млрд., който правителството иска да вземе, за да си осигури политическо спокойствие". Това заяви председателят на ГС на БСП-София Калоян Паргов. Той припомни, че за втора поредна седмица структурите на БСП от София, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Варна протестират, за да кажат „НЕ на заема”, „НЕ на заробването”, „НЕ на погребването на България”. Паргов посочи един огромен черен плакат, на който с бели букви бе изписано: "Те поГЕРБаха България" и обясни, че този плакат е бил издигнат от Капитан Петко Войвода през 19-ти век, когато правителството на Константин Стоилов е взело също такъв заем, с който заробва страната. 


"Сега сме свидетели на същата ситуация и ние няма да го допуснем. Ако гласуването стане факт, ще има черен списък на всички, които са гласували за този заем, за да знае народът кои са тези, които погребаха България", категоричен е Калоян Паргов.


За да подкрепят протестиращите, пред парламента излязоха депутатите Мая Манолова, Георги Свиленски, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Младежите от БСП раздават популярните напоследък "горановки".



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева