13.02.2015 15:32

Премиерът на Сарко: САЩ са болни от слепота и липса на здрав разум

Видян 947 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"През последните години САЩ направиха немалко грешки поради липса на перспективен, исторически поглед върху случващото се. Те очевидно страдат от слепота и недостиг на здрав разум, от опростенчески подход към действителността – при това непрекъснато стремейки се да решават всички проблеми със сила“, коментира френският премиер по времето на десния президент Саркози – Франсоа Фийон.


По думите му според визията на Вашингтон за света „съществува Русия като нарушител на международното законодателство, съществува и Украйна, която трябва да стане член на НАТО“.


„САЩ са убедени, че всяка държава е длъжна да избере лагера, към който да принадлежи. А това е погрешно, защото Украйна е страна, която има отношения и с Европа, и с Русия“, подчерта Фийон.


Той напомни, че самите Съединени щати сравнително скоро осъществиха военна намеса в Ирак и предоставиха независимост на Косово „в нарушение на всички разпоредби на международното право“.


„Американците допускаха грешка след грешка и днес просто дискредитират себе си“, каза Франсоа Фийон. Той подчерта, че „САЩ  се стремят да разпалят война в Европа, която да завърши с катастрофа, от която Америка да се разграничи напълно, както неведнъж е било в миналото“.


„Тотална война, предизвикана от украинския конфликт, е абсолютно недопустима. Реално няма никакви основания за нея“, отбеляза бившият френски премиер.


„Европа също допусна редица грешки“, смята политикът. „Първо, тя обеща на Украйна, че без никакви проблеми ще влезе в Европейския съюз, което беше абсолютна неистина –  тя така и не стана негов член. По същия начин й обещаха членство и в НАТО“, посочи  Фийон.

 

По думите му Западът „днес се опитва да представи Русия като заплаха за целия свят, при това умишлено се пропуска фактът, че тя е огромна и истински велика страна, а освен всичко друго, и ядрена държава“.


„Недопустимо е да се унижава Русия“, подчерта Франсоа Фийон.

 

„На Запад съществуват сили, които възнамеряват да доведат ситуацията до война в Европа само защото не желаят да признаят многобройните си предишни грешки“, отбеляза той. Фийон разкри, че не само подкрепя „сегашните инициативи на Франция и Германия“, но и в продължение на много месеци е убеждавал френския президент Франсоа Оланд в необходимостта от именно такива действия.


„Да се излезе от така създадената ситуация е възможно единствено по начина, по който постъпиха Франсоа Оланд и Ангела Меркел, тръгвайки на преговори с Владимир Путин“, коментира още Фийон.

Според бившия министър-председател на Франция „следва да се гарантира автономията на рускоезичните райони на Украйна, за да могат те да разполагат със собствена независима администрация и самостоятелно да решават съдбата си“.


Фийон смята, че едновременно с всичко това трябва да  се отменят икономическите санкции по отношение на Русия, „тъй като те само вкарват Запада в задънена улица“.


„Просто е смехотворно да се правят опити за въздействие върху Русия с икономически санкции – това все пак не е Люксембург. Все едно да плашиш мечка, че ще я убодеш с игла“, каза политикът.




Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева