Свързани новини

26.11.2014 15:08

Държавата ще плаща на фирми с изрядни данъци

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата ще плаща на фирми, само ако са си платили данъците. Плащанията от бюджета по сключени договори ще стават след като НАП и Агенция "Митници" потвърдят, че получателите нямат публични задължения. Това реши правителството на днешното си заседание.


В случай, че получателите на плащания имат задължения към хазната, ще получават парите само ако върху задълженията им са наложени обезпечителни мерки по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.


Обменът на информация между приходните агенции и разпоредителите с бюджет, които са платци по договорите, ще се осъществява изцяло по електронен път. Предвиден е специален ред, когато платци по договорите са НАП и Агенция "Митници". В тези случаи ще се извършва служебна проверка на получателите от съответната приходна агенция за наличие на публични задължения.


В решение е предвидено, когато разпоредител с бюджет не е получил потвърждение от двете агенции в предвидения 7-дневен срок, незабавно да уведоми изпълнителния директор на НАП или директора на "Митници" и да изиска потвърждение. В случай че не се получи потвърждение и при повторното уведомяване разпоредителят извършва плащането и уведомява министъра на финансите.


Решението влиза в сила от 1 декември. Предвиден е преходен режим за плащанията по договори, за които датата на плащане е не по-късно от 12 декември тази година. В тези случаи разпоредителите с бюджет незабавно уведомяват НАП и Агенция "Митници" и извършват плащането по договора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец