Свързани новини

11.11.2014 11:01

Шефът на Лесово купувал имоти по морето на 10 пъти по-ниска цена

Видян 1067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на пункт „Лесово" Димитър Колев, който бе арестуван при зрелищна акция на ДАНС, си е купил земя и апартамент на морето на 10 пъти по-евтини от пазарните цени, съобщи Нова телевизия.


При задържането у Колев бе открит плик с 10 000 лева по данни на прокуратурата, а в дома му бяха намерени 82 000 лева, за които неговият адвокат твърди, че са декларирани пред НАП. Арестът на Колев е втори за него, след като през 2010 година беше задържан за 24 часа при мегаакция за подкупни митничари. Но беше освободен без повдигане на обвинение.


Според документите Колев е платил 10 000 лева за апартамент в Бургас от 100 квадрата, а за декар земя на първа линия в Созопол - 20 000. Срещу тези скромни суми той се сдобива с тези имоти през 2002-ра и 2007-ма година.


Последната сделка на Колев е терен от декар и сто квадратни метра на брега на морето в местността Буджака в Созопол. За него митничарят платил 20 000 лева на петима възрастни съсобственици. Това е записано в нотариалния акт, който се пази в Агенцията по вписванията. Данъчната оценка също предизвиква интерес - 13 лева и 80 стотинки. Брокери коментират, че през 2007 г. е било немислимо да се купи терен почти на брега, дори и земеделски, за 20 000 лева.


18 лева на кв. метър излиза имотът на Димитър Колев. Той или е ударил джакпот като е убедил възрастните съсобственици да му го продадат толкова евтино, или е успял да укрие колко действително е платил за него. Пазарната стойност на терена е била между 150 и 300 хиляди евро. От две години тук се строи сграда с разгърната площ от над 600 квадратни метра.


Басейнът на новостроящия се хотел е буквално върху плажната ивица на Созопол, само на метри от морските вълни. След като бъде завършен, стойността на имота ще надхвърли половин милион евро.


Подобна сделка митничарят направил и през 2002 година. Тогава той и съпругата му купили апартамент с гараж в Бургас от 106 квадратни метра за 10 400 лева. Това също е видно от документите в Агенцията по вписванията. Брокери си спомнят, че са извършвали сделки в същия район на коренно различни цени.


Оказва се, че пазарната стойност на този апартамент от 106 квадрата е била над 20 000 долара - четири пъти повече, отколкото 10-те хиляди лева, записани в нотариалния акт на Колев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови