Свързани новини

10.11.2014 13:51

Цената на бензина в САЩ продължава да пада

Видян 1394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цените на дребно на бензина в САЩ продължават да падат. През последните две седмици има понижение от около 13 цента и в момента средната цена на галон в страната е 2,94 долара (около 77 цента за 1 литър) за бензина с най-ниско качество, предаде ТАСС.


Резултатите от анкетата, проведена от агенцията Lundberg Survey показват, че най-скъпият бензин се продава в Сан Франциско (щата Калифорния), където един галон от най-евтиния бензин е струва 3,27 долара. Най-ниски са цените в града Мемфис (щата Тенеси) - 2,65 долара за галон. В Ню Йорк горивото е на цена 3,21 долара, а в Лос Анджелис -  3,20 долара. Според експертите днешната стойност на галон гориво е с 27,55 цента по-ниска в сравнение със същия период на миналата година.


Анализаторите казват, че понижаването на цените на бензина в САЩ е пряко свързано с понижаването на цената на петрола на световните пазари, което от своя страна е свързано с по-слабото му търсене. Съгласно публикувания миналата седмица ежегоден доклад на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), глобалното търсене на добиваната от картела суровина може да се понижи до 28,2 млн. барела на ден към края на 2017. Това с с 600 хил. барела на ден по-малко, отколкото преди година.  


Експертите са на мнение, че понижаването на цените на петрола в САЩ може да продължи през следващите седмици. Процесът продължава вече шеста поредна седмица, а подобна ситуация се наблюдава за първи път от декември 1998 година.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей