Свързани новини

06.11.2014 17:25

Парното иска цесия за 80 млн. лева

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет прие „Топлофикация София” да продаде на части или изцяло вземанията си към КТБ, съобщи Фокус. Предложението бе внесено от Орлин Алексиев, председател на комисията по „Финанси и бюджет” към СОС. „Предлагаме 100 % от задълженията да бъдат разменени, като даваме максимален срок на изплащане 3 години”, каза Алексиев и поясни, че депозитите на „Топлофикация София” в КТБ са над 80 млн. лева.


За момента Алексиев не знае кой би купил вземанията, но смята, че ще има интерес, тъй като става въпрос за 3 години разсрочено плащане. Според него няколко клиенти биха могли да проявят интерес. „Комисията по финанси и бюджет и тази по стопанска политика ще бъдат натоварени от СОС да одобрят договора така, че се надяваме преди крайния срок, в който могат да се направят тези цесии, да одобрим такъв договор”, заяви


Алексиев и обясни, че крайният срок е моментът, в който бъде отнет лиценза на КТБ. „Преди 2 седмици, когато имаше сесия не беше ясно дали ще бъде спасена банката и какво е положението. След последните доклади стана ясно, че няма шанс банката са бъде спасена. От взетите решения разбрахме, че трябва да търсим спасение на тези пари по този начин. Не искахме преди това да влизаме в договорки, защото става въпрос за обществени пари. Затова даваме рамката за 100 %”, допълни още Орлин Алексиев и поясни, че според него фирмите могат да бъдат заинтересовани дори и при 100 % рамка. Алексиев поясни, че този, който купи вложенията на „Топлофикация София”, трябва да ги върне на дружеството без лихви в рамките на 3 години.


„Това е единственото възможното решение, иначе трябва да се наредим на опашката на кредиторите и да чакаме продаване на активите”, бе категоричен Орлин Алексиев. От прочетения доклад стана ясно, че Комисията по финанси и бюджети и Комисията по стопанска политика трябва да одобрят проекта за договора за цесии.


„Цената е равна на прехвърленото вземане, включително натрупани лихви до датата на сключване на договора за цесия. Цената се заплаща по банков път, в срок не по-дълъг от три години, считано от датата на сключване на договора” се посочва още в доклада.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете