Агенцията по храните е бракувала над 8 000 литра фалшив оцет, а едно производствено предприятие е затворено, съобщи директорът на контролния орган Пламен Моллов. Той обясни, че става въпрос за химичен оцет, който може да бъде изключително опасен за здравето.
„Основният проблем с химичния оцет или т. нар. разредена оцетна киселина се състои в липсата на бактерицидно действие от страна на химичния разтвор, затова се развалят туршиите. Това е много страшно. Оцетната киселина при определена концентрация може и да реже месо“, предупреди Моллов.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Боряна Калейн поведе в многобоя при ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу
Бате Гошо:
- Какво е секс прaвилото за есента?
- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!
Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и