Майсторите на домашната ракия са в паника, защото в разгара на сезона на казаните се получават сериозни проблеми с използването на вносна бяла захар, пише “Преса”.
Причината за това е, че в някои партиди от внос има подобрители, които бавят ферментацията.В арабските страни например се внася само такава захар, за да се предотврати варенето на домашен алкохол. Нещо повече, има и вносна захар, която съдържа серни продукти, които също пречат на ферментацията.
В големите хипермаркети у нас обаче масово се предлага вносна захар, като на означенията върху опаковките се посочва къде е пакетирана, но не и производителят. Цената също е от значение – тази година килограм от сладката стока струва между 1.65 и 1.87 лева.
Естествено, майсторите на домашна ракия търсят по-евтин вариант, а той се среща най-често в големите магазини, където правят сериозни промоции в определени периоди. След това обаче, ако захарта е от внос и с посочените съставки, целият им труд отива на вятъра.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Избягването на наборна военна служба в ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.
Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:
- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?
- Ъъъъ, четири.
- Добре. Корен квадратен от 100?
- Ами, десет!
- Отлично. Кой е убил Ботев?
Блондинката замълчава.
- Не знам, - накрая казала тя.
- Добре, помислете и елате утре
Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:
- Взеха ли те на работа?
- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!