Свързани новини

13.10.2014 09:48

Молът на Роско и Прокопиев забрани 19’

Видян 1530 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има един мол, който наричаме Тъжния, понеже е въз празен. В петък в 6 сутринта с недвусмислени заплахи двама негови охранители са принудили разпространител  на 19’ под заплаха за здравето си да не снабдява повече наемателя на мола Карфур, с който имаме отделно споразумение, тъй като не желаели вестника на своя територия. Истината е, че и вестникът не им е желал територията, бяхме помолени от втората най-голяма верига в света да доставяме бройки в обекта й под същия покрив. Предупреждението е било гарнирано и с недвусмислени заплахи към редакцията и издателите, което, разбира се, ние веднага ще отнесем към правоохранителните органи.


Освен жалка, тази агресия е обяснима. Защото се дължи на фактологическото разобличаване на хората, които стоят зад Тъжния мол. Припомняме следните въпроси и отговори, които публикувахме преди време, когато само за няколко дни някой атакува всичките му конкуренти: „Случайно ли е, че всички молове в София без един през последните 2-3 седмици бяха ударени...? Мол Сердика на световния лидер ЕСЕ четири пъти беше заплашен с бомба, пожари лумнаха в Мол ъф София на бул. Стамболийски и Дъ Мол на бул. Цариградско шосе. А в Сити Център София се разигра непредизвикано с нищо меле, което обаче влезе във всички новини. И всичко това точно в най-усиления сезон на коледното пазаруване. Предимно в края на седмицата, когато се правят най-големи обороти. Който е чел поне ще се запита не е ли доста подозрително само един от участниците на пазара да бъде покщаден? Още повече – случките в Мол ъф София и Мол Сердика по странно съвпадение станаха баш около откриването на новия България Мол. И още нещо, което едва ли е случайно. На откриването на новия мол присъства лично президентът Росен Плевнелиев. И как да бъде иначе, когато милионите в банковата сметка на бившия бизнесмен са дошли точно от продажбата на Бизнеспарк София. Кой го менажира в момента? Ако съдим по официалните сайтове на компаниите – Лендмарк. А чий проект е новият мол? Ами на Лендмарк, разбира се. Въпросната компания е основана от прочутия у нас исландски ексмилиардер Тор Бьорголфсон, но е придобит от Алфа дивелъмпъмнтс. След това холдингът е преименуван на Лендмарк холдингс, четем в сайта на фирмата. Неин оперативен шеф е директорът и на т.нар. в сайта „компания – майка” Алфа Финанс Холдинг. Тя пък е собственост на Иво Прокопиев, както четем на нейната официална страница в интернет, а иначе отдавна си знаем. Прокопиев, който се прочу с бягство в Сингапур след медийните публикации за стотици милиони кредити, е председател на УС и главен изп.директор на  Алфа финанс холдинг.  Той е също съсобственик  на Икономедиа АД, която издава деловия всекидневника с ксероксен тираж Капитал дейли , седмичника  "Капитал" и сайта Дневник.бг. Сред собствениците на Алфа на фирмения сайт е записан и Константин Ненов, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите. По една случайност той е роднина на Лидия Шулева, която е вицепремиер в царския кабинет и включва групата на Прокопиев – Ненов в една от най-големите държавни сделки в историята – продажбата на ЕРП-тата, чиято попара сърбаме и досега с огромно неудоволствие. Благодарение на тази приватизация за последните 8 години цената на тока на всеки българин се вдигна 6 пъти (600%)! Дори е досадно да повтаряме и супер сделката на същия кръжок по случая Каолин, когато е изгонен чужд инвеститор, за да бъде оценен доста пъти по-ниско и купен заводът от Прокопиев. Той също вдига тока на всички ни заради баснословните цени, на които доставя варовик за американските ТЕЦ-ове 1 и 3 в Маришкия басейн, както разкри самият Бойко Борисов”.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.