Свързани новини

30.09.2014 15:41

7 деца в болницата заради хранително отравяне

Видян 22177 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седем първолачета от 45 ОУ Константин Величков в София постъпиха по спешност в Инфекциозната болница заради хранително отравяне. Децата се почувствали зле, след като обядвали пиле с ориз в училищния стол. Първоначално в медицинското заведение  бяха приети 10 хлапета с типичните за хранително отравяне симптоми - често повръщане, болки в стомаха, висока температура. Те проявили първите признаци около три часа, след като консумирали храната в училището.


Впоследствие три от пострадалите деца бяха изписани за домашно лечение, а останалите седем бяха включени на системи. Според bTV обаче, първокласниците със стомашно неразположение са били 17, а не 10.


Медиците успокоиха родителите, че положението е овладяно и няма причина за притеснение."Състоянието им е стабилно", заяви дежурният в приемното отделение - д-р Венцислав Кръстев


Очаква се до три дни да бъдат готови резултатите от изследванията на децата и да бъде установена причината за натравянето. Според лекарите основната причина е стафилококова инфекция.


Храната за стола на училището идва от кухня-майка, в която се готви за над 600 ученици в различни образователни заведения. За сега няма данни за проблеми в някой от другите зареждани обекти. Служителите от Инпекцията по храните също започнаха проверка в стола на ОУ Константин Величков. 19 минути припомня, че неотдавна деца от асеновградска градина бяха натровени след консмация на мляко, в което поради немърливост бе попаднала отрова за мишки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.