Свързани новини

29.09.2014 10:20

Отложиха заседанието на Тристранния съвет

Видян 998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което беше насрочено за днес, се отлага за сряда, 1 октомври от 11:00 ч., съобщиха от МТСП. На него социалните партньори трябваше да разгледат проекта за актуализация на държавния бюджет, подготвен от служебното правителство.


Още преди няколко дни обаче работодатели и синдикати отказаха да се включат в Тристранката под претекст, че Секретариата на НСТС не е спазил утвърдените срокове и им е изпратил твърде късно документа, което ще ги затрудни да се запознаят с него и да го консултират.  Освен това те настояха в дневния ред на заседанието да бъде включено обсъждане на минималните осигурителни доходи за 2015 година.


По-рано днес социалният министър Йордан Христосков заяви, че отлагането се прави именно, за да могат социалните партньори да се запознаят с проекта на актуализация и спокойно да изготвят становищата си.


Междувременно обаче от страна на бизнеса се появиха редица критики към корекцията на държавните пари. От АИКБ заявиха, че залагането на толкова голям дефицит и увеличение на държавния дълг са необосновани.


От БСК пък бяха резервирани по отношение на тегленето на 4.5 млрд.лв. нов дълг, тъй като за тях е неясно за какво ще се използва той, както и какъв размер липси в хазната е довел до решението за неговото изтегляне.


От КТ "Подкрепа" изразиха мнение, че не са против теглене на нов заем, стига той да бъде похарчен рационално.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.