Свързани новини

25.09.2014 16:35

МВР разби група за рекет, готова да продава гласове

Видян 1656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че от днес е започнало извозването на бюлетините за предстоящите Парламентарни избори. Пренасянето на ценните книжа става с двойна охрана от полицията. „Разпоредил съм това да бъде извършвано от Жандармерията от А до Б, т.е. до крайната точка. При преминаването през всяка областна дирекция на МВР ще има паралелен ескорт от други структури, независими, с оглед да се изчистят всички съмнения”.


Светлозар Лазаров разказа пред медиите, че при спецакция е била разбита


престъпна група за рекет, действала в Ямболско. При проведените разузнавателни действия, ченгетата установили, че бандитите се опитвали да влязат и на пазара за купуване на гласове за изборите. „Постъпиха потвърдени данни, че подготвят схема за навлизане в търговията с гласове. Тя се изразява в проучване на възможностите, собствените им ресурси и влиянието, създадено на базата на зависимостите, наложени през годините със сила и заплаха, за да преценят какъв човешки ресурс могат да организират и да го предложат на пазара.", коментира Лазаров. Изяснено е, че въпросните рекетьори отпускали малки заеми, но принудата за връщането им е била упражнявана по брутален начин.


Освен разбитата група за рекет, Министерството на вътрешните работи е по следите на нова банда за мокри поръчки у нас, каза още главсекът. Той подчерта, че бандата е автор на убийство на личност, която е била добре позната в обществото, предаде БНР.


„Много се надявам в скоро време да осветим пред хората и пета група за поръчкови убийства. Не ги деля жертвите дали са знакови фигури, или незнакови, но мисля, че лицето е известно на обществото.”, завърши Лазаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,