Свързани новини

18.09.2014 15:45

По четири начина изчисляваме сметките за парно

Видян 1732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според новата Наредба за топлоснабдяването преди отоплителния сезон с решение на Общото събрание всяка кооперация ще трябва да избере между четири начина за изчисляване на изразходваната енергия. Един от тях е по досегашната формула за определяне на сградната инсталация на базата на действително инсталираната мощност за отопление в сградата. Другият вариант е чрез изчисления, направени от правоспособно лице или от обслужващата фирма за дялово разпределение, като процедурата е за сметка на етажната собственост. Третият начин е по реално измерено количество енергия, извършено от избрано от абонатите лице в присъствието на представител на Топлофикация. Последният вариант е по фиксиран процент за сградна инсталация, предложен от топлинния счетоводител и утвърден с решение на Общото събрание на съкооператорите.


Хората могат да изберат да плащат за парно и топла вода на фиксирани равни месечни вноски. Важно е гражданите да не забравят, че в края на отоплителния сезон трябва да бъде направен допълнителен анализ и ако бъдат открити нередности в цифрите , те да бъдат коригирани.


В същото време се оказа, че отоплителните фирми и техните абонати могат да бъдат сериозно засегнати при газова криза. Това заяви председателят на топлофикационните дружества в България Илия Николаев, цитиран от БГНЕС. Той посочи, че резервното гориво, което топлофикациите са длъжни да поддържат, е за около 5 дни и предупреди, че ако кризата продължи повече, тези дружества ще бъдат спрени.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци