Свързани новини

21.08.2014 11:25

Спират старите асансьори в София

Видян 2927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масово спиране на стари и неподдържани асансьори е започнало само ден след трагедията в София, при която загина жена, а друга беше тежко ранена. За това предупредиха живеещи в различни столични квартали, които от вчера качват стълбите пеша, предава монитор.


„Въпреки че асансьорът ни е ремонтиран, дойдоха вчера и казаха, че го спират, защото липсва решетка. Поръчахме нова за 300 лева, но от фирмата казаха, че не знаят кога ще пристигне и кога ще могат да я монтират, защото сега имали страшно много работа с разпоредените проверки на всички асансьори”, разказа жител от блок 42 в столичния кв. „Дружба 1”.


От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор съобщиха пред „Монитор”, че 150 асансьора са били спрени от началото на годината защото не са изпълнени предписанията за безопасност. Според собственика на фирма за доставка и поддръжка на асансьори инж. Евстати Варсанов три са фрапантните нарушения, които могат да доведат до трагедии. На първо място е неподдържането на спирачките.


Инж. Варсанов твърди, че фирмите, обслужващи асансьорите, не правят проверките си по 3 пъти на месец, както е по закон, а са се превърнали в аварийни групи, посещаващи обектите си само при повреда и обаждане от собствениците. Самите дневници на съоръженията се попълвали фиктивно. Третият проблем бил липсата на елементарна квалификация при някои от сервизите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби