Свързани новини

08.08.2014 13:15

Заплатите скачат с пари от Брюксел

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 37.2% ще се увеличи средната работна заплата до 2020 г. благодарение на 9.8 млрд. лв., които очакваме от ЕС. Това обяви служебният вицепремиер по усвояване на средства от Европейския съюз Илияна Цанова при представяне на Споразумението за партньорство между България и ЕК.


8.7% от ръста на БВП в този период ще дойде от средствата от Евросъюза. Те ще помогнат и за ръст на частните инвестиции с 43.1% и на публичните инвестиции - с 32%.


Споразумението за програмния период 2014-2020 година предвижда по 7-те оперативни програми, които са аналогични на тези от предишния период, да бъдат отпуснати общо 7.4 млрд. евро. В тях е и инициативата за младежка заетост - малко над 55 млн. евро.


Отделно от тази сума са програмите за морско дело и рибарство - 88 млн. евро и за развитие на селските райони - 2.339 млн. евро.


Предвиден е и специален Фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица - 104 млн. евро. С него правителствата имат право да набавят за най-бедните храна и вещи от първа необходимост.


Първи приоритет ще са образованието, здравеопазването и заетостта, а втори - иновациите и научните изследвания, уточни Цанова.


За жп. транспорт и строителството на метрото в София ще бъдат заделени 1.6 млн. евро. За пречиствателни станции и отпадъци ще отидат 1.5 млн. евро, а за енергийна ефективност 1.3 млн. евро.


,,Не можем да си позволим да започваме винаги от начало, надявам се ЕК да бъде добър партньор на всички, които изпълняват това споразумение" , подчерта Цанова. Тя посочи, че документът, който ще бъде подписан в края на месеца, връща реформите в дневния ред на България. За това споразумение имат роля три правителства, то очертава една различна и по-добра за своите граждани България”, каза още министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.