Свързани новини

18.07.2014 13:03

Нинова: Заради ГЕРБ не приехме закони за пенсионери, студенти и търговски вериги

Видян 1015 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Останаха нерешени важни въпроси, които засягат много български граждани. Един от тях, по който имахме консенсус парламентарно представените партии, работодатели и синдикати още през миналата седмица, е удължаването на срока за пенсиониране на работниците от първа и втора категория и по – конкретно миньорите. Това каза зам. –председателят на ПГ на КБ и председател на Комисията по труда и социалната политика на НС Корнелия Нинова. „Миналата седмица Борисов ги е призовал да протестират. Вчера в комисията по труда и социалната политика беше приета промяната в Кодекса за социално осигуряване. Удължили сме срока за пенсиониране до 2017 г., това не може да стане факт, защото ГЕРБ не влиза в зала, за да можем да го гласуваме”, категорична бе Нинова. Тя призова миньорите, ако стачкуват да не го правят пред НС, а да отидат пред централата на ГЕРБ и да попитат Борисов защо не са удържали на думата дадена пред работодатели и синдикати.


Нинова припомни, че друг проблем, който остава на дневен ред е законът за висшите училища, който също не може да бъде приет. „Това на практика значи, че студентите, които искат да учат платено няма да могат да го направят заради ГЕРБ. Означава още, че ВУЗ няма да имат достатъчно приходи в бюджета си и няма да могат да се справят през следващата учебна година”, добави Нинова.


Нинова каза още, че остава нерешен и въпросът за търговските вериги. „Борихме се до край за интересите на българските производители на хранителни и други стоки. Направихме компромиси, за да приемем предложените текстове, върнатите от президента, направихме консенсусни текстове и по този въпрос колегите от ГЕРБ се отметнаха”, припомни тя.


„Ще продължават големите вериги да ви изнудват и да плащате по 19 ненужни такси, производителите и потребителите ще плащат по – високи цени, защото ГЕРБ се отметнаха и от тази тема”, завърши Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион