Свързани новини

26.06.2014 15:43

Пенгезов се размина с нов мандат

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Висшият съдебен съвет (ВСС) отряза мераците на Веселин Пенгезов за втори мандат председател на Софийския апелативен съд. В подкрепа на Пенгезов гласуваха четирима членове на съвета, 12 бяха "против", а петима се въздържаха.


Още в началото на изслушването Пенгезов поиска изборът да бъде отложен до приключване на наказателното производство срещу него, защото сега, по думите му, членовете на съвета са предубедени. Това искане беше единодушно отхвърлено от членовете на Висшия съдебен съвет.


Припомняме, че през май тази година на редовно заседание на Висшия съдебен съвет бе взето решение за временното отстраняване на Веселин Пенгезов от поста председател на Апелативния съд в София. Отстранен от поста си беше и председателят на Военно-апелативния съд Петър Петков.


Разследването срещу Веселин Пенгезов и Петър Петков започна през 2010 г. То е за проекта Интегрирана информационна система за прозрачност във военните съдилища, който се финансира по Оперативна програма Административен капацитет и е бил спечелен от Военно-апелативният съд.  Стойността му е 700 000 лв., като реално са били изразходвани 520 000 лв. През април тази година Военна прокуратура повдигна обвинения за длъжностно присвояване спрямо Пенгезов и Петков за злоупотреби по въпросния проект.


На 28 април 2014 г. Пенгезов се сдоби с четири обвинения за длъжностно присвояване. По три от тях е привлечен като помагач, а по едно - като извършител на военнодлъжностно нарушение. Петков пък получи само едно обвинение.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете