Свързани новини

12.06.2014 17:14

WikiLeaks: Порошенко е бил информатор на САЩ

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според информация, включена в стенограми на американското посолство в Украйна, публикувани от WikiLeaks, новият президент Петро Порошенко е бил информатор на САЩ, съобщи РИА Новости. През 2006 г. той е докладвал на посланика на САЩ Джон Хербст за развитието на консултациите по съставянето на коалиционно правителство при управлението на Виктор Юшченко. В съобщението на посолството на САЩ, изпратено на 28.04.2006 г, Порошенко е посочен като "вътрешен човек" в партия Наша Украйна. Част от американските дипломати, обаче изразяват съмнения спрямо информацията, предоставяна им него. Подозират го и в интриги, целящи арестуването на сподвижника на Юлия Тимошенко Олександър Турчинов, който до преди седмица заемаше поста изпълняващ длъжността президент на Украйна. В документа на WikiLeaks се описва среща между Порошенко и посланик Хербст на 28 април 2006 г., на която са обсъждали проблемите между двете големи партии и опитите на Порошенко да притисне съдебната система и да предизвика ареста на Турчинов.


В същото време EurActiv предаде, че новият президент на Украйна е заявил, че е готов да проведе разговори с опонентите си в източната част на страната, само ако те предадат оръжието си. Порошенко е изявил желанието си за свикване на кръгла маса за разрешаването на конфликта в Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв