Свързани новини

04.06.2014 15:20

Камери вече дебнат за нарушители по бул. Витоша

Видян 1535 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Камери вече дебнат за нарушители по бул. Витоша в София, съобщи TV7.


Пешеходната зона на централния столичен булевард по презумпция забранява движението на автомобили – освен на живущи в района и на обслужващи магазини и заведения, но само в определени часове от денонощието. Въпреки това всеки софиянец, във всеки момент може да види коли, бясно пресичащи булеварда по някоя от пресечките. Наглеци дори си позволяват и да спират там под претекст, че са снабдители на ресторанти.


С новопоставените камери обаче това няма да е възможно – или поне нарушителите ще отнасят солидни глоби. До сега единствено служители на Общинска полиция следяха за реда.


Припомняме, че 19 минути не един път сигнализира за подобен вид нарушения. Само преди няколко дни ви показахме и снимка, направена от Андрей Велчев, която обиколи социалната мрежа Фейсбук и предизвика десетки възмутени коментари. На нея се вижда, как булевард Витоша, който уж е пешеходна зона, всъщност се е превърнал в паркинг, при това безплатен.


За подобно нарушение сигнализира и наш читател. Разхождайки децата си към 20,00 часа на 30 юни, в парка, в близост до ритуалната зала на район Красно село, Петър Николов видял шофьор с автомобил BMW с регистрационен номер СА 8225 СС, който навлязъл с пълна газ по алеята, дълбоко в парка.


Шофьорът на автомобила се оказала млада жена на видима възраст около 25 години, която без всякакъв срам започнала да крещи на Николов, защото си позволил да й направи забележка. Тя арогантно заявила, че има разрешение от Общината да може да кара в парка, когато си поиска, тъй като имала намерение да отваря заведение в парка. През следващите дни този автомобил, заедно с още един продължили да си паркират най-необезпокоявано, дори по-навътре в градинката, при положение, че в целия район имало достатъчно места за паркиране.


В писмото си Петър Николов изрази опасенията си, че, ако не се вземат мерки, може да се повтори случаят, който в понеделник потресе Стара Загора.


Тогава 4-годишният Паоло беше блъснат от джип пред погледите на родителите си


на пешеходна зона на метри от училище.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец