Свързани новини

29.05.2014 10:55

Лекар: Спешната помощ е в клинична смърт

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредната трагедия, при която млада жена почина в центъра за София, след като линейката на Спешна помощ закъсня с половин час, повдигна въпроса кой е виновен за бавната Бърза помощ. "Проблемът е много сериозен. Преди три години, когато внесохме в парламента проект за Закон за спешната помощ, тя все още беше с детски болести. В момента Спешна помощ е в клинична смърт”, коментира пред Нова телевизия д-р Десислава Кателиева от Асоциацията на работещите в Спешна помощ.


"В момента, в който нашите екипи свалят кръвно, заместват липсващи общопрактикуващи лекари - умират спешни пациенти”, допълни тя.


Според д-р Кателиева проблемът няма да се реши дори и да се сменят всички директори в страната. По думите й са нужни сериозни нормативни промени от страна на Здравното министерство и Парламентарната комисия по здравеопазване и то спешно.


"Когато искахме тези промени, единственото, което се направи, бе нов лекарствен списък, който практически не може да се прилага”, поясни д-р Десислава Кателиева.


"За да се оправи спешната помощ в България, трябва да спре да се търси персонална вина, а системната. За 20 години ние претърпяхме какви ли не реформи и трансформации”, поясни лекарят.


Междувременно днес лекарите съобщиха, че се готвят за протест заради намерението да бъде уволнен директорът на Спешна помощ д-р Георги Гелев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.