Свързани новини

12.05.2014 14:25

VIVACOM запазва лидерската си позиция по приходи през първото тримесечие на 2014 г.

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

VIVACOM е с най-високи приходи за първото тримесечие на 2014 година в сравнение с останалите телекомуникационни оператори на пазара. Приходите на компанията са 194.4 милиона лева, като телекомът запазва стабилен ръст (10.1%) на абонатите на мобилни услуги: от 2.4 милиона абонати към 31 март 2013 г. на 2.6 милиона към 31 март 2014 г. 85% от клиентите на мобилни услуги предпочитат абонаментни програми, което е израз на доверието на потребителите; a продължаващите инвестиции в 3G мрежата с най-добро покритие водят до ръст в продажбите и използването на смартфони и таблети.


Въпреки увеличеното потребление на абонат, в резултат на по-ниските цени средният приход от мобилен абонат е 10.90 лв. спрямо 11.20 лв. за същия период от миналата година.


VIVACOM продължава да бъде лидер на пазара на фиксирана телефония независимо от спада в броя на клиентите. През първите три месеца на 2014 г. те са 1.3 милиона – със 133 хиляди по-малко от същия период на миналата година. Основна причина за това е продължаващата тенденция за заместването на фиксираната телефонна услуга с мобилна.


В резултат на непрекъснатите инвестиции и висококачествените продукти, VIVACOM бележи ръст на силно конкурентния пазар на фиксиран интернет, като към края на отчетния период абонатите нарастват до 329 хиляди. Потребителите на оптичен интернет достигнаха 25%, като за същия период на миналата година те са били 13%. Качеството на услугата, високата скорост и изгодните пакетни предложения, които телекомът предоставя, са предпоставка за увеличаване броя на абонатите. Към 31 март 2014 г. VIVACOM вече покрива 737 хиляди домакинства с високоскоростна оптична връзка спрямо 455 хиляди домакинства за същия период на 2013 г. Амбицията на компанията е да продължи да инвестира в развитие на мрежата, за да осигури на все повече потребители достъп до висококачествена цифрова телевизия с над 140 канала и интернет със скорост до 100 Mbps.  



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак