15.09.2008 18:56

Театър „Българска армия” посреща с нови постановки 59 - ти сезон

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От администрацията на любимия на столичани театър съобщиха специално за "19 мин".
"Новият сезон, ще стартираме със съвместен проект между театър „Rampe” – Щудгарт, Националният театър на Люксембург и Театър „Българска Армия”. Заглавието върху което работи международният екип е „Хамлетмашината” от Хайнер Мюлер, режисъор е проф. Бернхрд Ойстершулте от Щудгард, а в спектакала ще гостуват актьори от националния театър на Люксембург и българските им колеги Георги Новаков, Стефан Вълдобрев, Леонид Йовчев и Екатерина Стоянова и гастролиращата на наша сцена Снежина Петрова. Следващата премиера ще е дългоочакваният спектакъл на  Теди Москов „Одисей”. На сцената отново ще се срещнат Александра Сърчаджиева и Иван Ласкин, Мая Новоселска и Йоана Буковска, както и Александър Дойнов, Никола Додов, Борислав Стоилов, Юлиян Рачков и Велимир Велев. Веднага след премиерата на Теди Москов репетиции започва проф. Крикор Азарян. Той ще работи по Пинтъровата пиеса „Колекцията” Избраните актьори са: Антоанета Добрева – Нети, Камен Донев, Стефан Вълдобрев и Георги Кадурин. Около Нова година репетиции ще започне и Николай Ламбрев - Михайловски върху текста на Едуард Радзински „Тя в отсъствие на любов  и смърт”.
Сезон 2008 / 2009 ще закрие култовото криминале на Агата Кристи „Десет малки негърчета” под режисурата на Красимир Спасов".


Новият сезон театърът ще посрещне  и с обновена витринна реклама. Една от най-новите технологии (тачпос) ще даде възможност на публиката докосвайки витрината с един пръст, да сърфира във виртуалното пространство на театъра. Да избира  и да научи повече за любимите си актьори или спектакли. Да се запознае отблизо с историята на Театър „Българска Армия” и разбира се,  да гледа клипове от спектаклите, които се играят на нашата сцена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей