Свързани новини

26.03.2014 09:30

Киев уби лидер на Десния сектор, почва "демократична" вътрешна война

Видян 1357 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Междузвездни войни започнаха сред дошлата на власт бивша украинска опозиция. След като лидерът на довелия на властта "демократите" Дмитрий Яриш се кандидатира за президент срещу Юлия Тимошенко и тортения олигарх Петро Порошенко, по "европейски" беше застрелян един от главните му съртаници Сашко Билий. Той е бил арестуван и е застрелян с белезници на ръцете. Десният сектор обяви война на останалите в новата власт. Поиска оставката на вътрешния министър, след като МВР в Киев пое отговорността за смъртта на боеца с истинско име Олександър Музичко. Разследването на Десния сектор показало, че всъщност става дума за съвместна акция на министерството и тайните служби СБУ.


В нощта на понеделник срещу вторник край кафене, където отморявал Сашко Билий влезли въоръжени мъже, които съборили всички посетители на пода. Простреляли в крака боеца на Десния сектор. Лидерът на националистите паднал по гръб, разкъсали му ризата, а като видели, че не носи бронежителка, просто го застреляли по грозен и отвратителен начин, без да може да окаже каквото и да било съпротива. Естествено, по европейски и демократично, това става без съд и присъда.


Тялото е изнесено и захвърлено по не по-малко ужасяващ начин. Едно от първите съобщения идва от Фейсбука на депутата Александър Доний, който  разказва по спомени на очевидци, че за да не се съпротивлява, на ранения са сложени белезници и после е гръмнат в гърдите. Това личи и от снимките и прави за смях версията на полицията, според която Сашко е застрелян, понеже бил оказвал съпротива.


Сашко е възлова фигура в донеслия властта на бившата опозиция Десен сектор. Той е шеф на организацията за Западна Украйна. Ако изборите бяха днес, партията щеше да победи, а лидерът Й Яриш да стане президент в Киев. Именно политическите мотиви на коалиционните му партньори стоят зад разстрела на близкия съратник на крайния политически водач. Неговата основна електорална база е именно Западна Украйна, където са феновете на националистите.


"Ще отмъстим за убийството на Сашко лично на министър на вътрешните работи Арсен Аваков", зарекоха се от Десния сектор.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.