04.12.2008 17:29

Пъдят войниците за няколко килца отгоре

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебното правоотношение на военнослужещите ще се прекратява, ако те не могат да покрият нормативите за физическа годност във всеки един момент. Това предвижда законопроектът за отбраната и въоръжените сили, одобрен вчера от кабинета.
Така хората под пагон вече редовно ще бъдат следени дали покриват определени изисквания за издръжливост и добро здравословно състояние. Минимумът за лицеви опори и коремни преси в армията например е 40 за 30 секунди, а набиранията на висилка са 6. 100 метра трябва да бъдат пробягани за 15,6 секунди, а кросът на 1 000 метра да бъде в рамките на 4,1 минути. Войниците, които наблягат на похапването и заради килцата отгоре не могат да покрият нормативите ще бъдат пъдени. Ако пък някой боледува продължително и формата му също е спаднала също ще бъде застрашен от уволнение.
Затяга се и контролът на роднинските връзки. Вече няма да се допуска военнослужещият да е в непосредствена йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, както и с други близки роднини.
Като допълнителен стимул се предвижда трудовото възнаграждение да расте по-бързо с трупането на стаж, като достигането на тавана при заплащането ще става след 15-ата прослужена година, вместо след 20-ата, както е в момента. Служещите в армията ще имат възможност да закупуват жилища на преференциални цени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион