Свързани новини

12.02.2014 14:55

Грипната вълна - тройно по-силна, тръшна 1 милион българи

Видян 971 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поне един милион души е тръшнал грипът от последните няколко седмици. Тази година вълната е била тройно по-силна от предната, съобщава "Телеграф", като се позовава на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.


Той посочи, че грипът е бил 2,5 пъти по-интензивен в сравнение с 2013 г., а характерното за един от щамовете, върлуващи из страната - "Калифорния", е било, че засяга най-вече младите хора. Много тежки случаи имаше и при деца, чието състояние се влошаваше изключително бързо и за едно денонощие развиваха вирусна пневмония, посочи Кунчев.


Досега констатираните със сигурност случаи вследствие на усложненията от грип са около 10. В понеделник стана ясно, че вълната е взела нови две жертви в Русе, а вчера е покосила още двама.


Медици казват, че болестта вероятно е взела много повече жертви, но общата бройка не може да бъде засечена, защото не е ясно дали именно грипът е бил причина за смъртта или усложненията са довели до летален изход заради други съпътстващи заболявания.


Д-р Кунчев обаче съветва да не се подценяват симптомите и винаги да се търси лекарска помощ веднага. Нямаме случай на човек, който е започнал прием на антивирусни препарати и да има тежки усложнения, категоричен е той. Докторът допълни, че вълната вече затихва и България вече е вън от грипната епидемия.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева